KV de Lauwers

Warfstermolen

15-10-2017: Beide E-pupillen najaarskampioen op het veld

Begin 2016 werden er door een paar voormalig korfballeden van KV De Lauwers enkele vrijblijvende trainingen georganiseerd zodat de kinderen in de omgeving konden kijken in hoeverre de korbalsport hun leuk toe leek.

e1-1.jpge2.jpg

Al gauw bleek de animo groot genoeg om een team op te richten waarmee de zaalcompetitie in werd gegaan. In het begin was het voor de dames even wennen maar als snel kon men zien dat de stijgende lijn werd in gezet. Tijdens de eerst wedstrijden hadden de dames moeite om de korf te vinden, maar al snel bleek dat ze de draad met elkaar goed hadden opgepakt en zo werd er af en toe al een doelpuntje meegepikt.

 

In het voorjaar hebben zich enkele nieuwe leden aangemeld zodat er inmiddels twee E-pupillen teams gemaakt konden worden. Met deze twee teams, de E1 en de E2, werd na de zomervakantie op de woensdagmiddag gezamenlijk fanatiek getraind en werden de dames ingeschreven in de najaarscompetitie. De volgende sponsoren zijn bereid gevonden om beide teams netjes in de sportkleding te steken (Sporttenue door Zuidema Agrotrans uit Munnekezijl / Traingingspakken door Edwin Kingma Handelsonderneming uit Burum en de sporttassen door door Bremer Transport uit Burum) zodat de dames er op de wedstrijddagen keurig bij lopen.

 

De trainingen en het opgedane wedstrijdritme hebben er voor gezorgd dat het spel met sprongen vooruit is gegaan en dat de dames er wekelijks vrolijk op los scoorden. Dit alles heeft er voor gezorgd dat afgelopen zaterdag zowel de E2, middels een klinkende 0-9 overwinning in Zuidhorn tegen Zunobri, als ook de E1, 2-3 uitzege tegen KF De Walden uit Oenkerk beide najaarskampioen op het veld zijn geworden. De E1 heeft inmiddels de laatste wedstrijd in deze competitie gespeeld. De E2 speelt komende zaterdag, 21 oktober om 10 uur hun laatste wedstrijd op sportcomplex 't Meertennust in Warfstermolen. Komt allen om hun tijdens deze laatste wedstrijd aan te moedigen zodat zij, net als de E1, hun best kunnen doen om omgeslagen kampioen te worden.

 

Voor meer foto's: fotoalbum

Copyright © KV de Lauwers, 2019. Alle Rechten Voorbehouden